Artist in the Spotlight

Expositie 18 oktober 2020 tot 18 december 2020 Kunstsuper door Kunstsuper

Vanaf 18 oktober staan Ton Kagenaar, Cor Tekelenburg en Maarten Wijnaendts van Resandt in de schijnwerpers in  de KunstSuper.

Tonco-Glas

Tonco-Glas is opgericht door Ton Kagenaar en Cor Tekelenburg. Twee hobbyisten die met veel plezier hun eigen creativiteit weten vorm te geven met glasfusing. www.tonco-glas.nl

Glasfusing is het samensmelten van stukken glas. Er wordt gebruik gemaakt van  floatglas (vensterglas) of speciaal fusingglas.
Het glas wordt opgestookt in een  glasoven, tot een toptemperatuur van 950 graden.

Waar Cor zijn inspiratie uit de natuur haalt, de reizen die hij maakt en de alledaagse dingen om hem heen wordt  Ton juist geïnspireerd door het materiaal zelf: teer glas dat sterk overkomt.

Maarten Wijnaendts van Resandt

De wereld van Maarten is een magische mix van fictie en werkelijkheid. Zij tekeningen vormen een brug tussen fantasie en realiteit. Realistische details en symbolieken vullen en voeden de geest van de toeschouwer met vragen en wensen met verlangens en dromen. Maarten’s fascinatie voor fictie en werkelijk zat er vroeg in. Enerzijds is hij gefascineerd door archeologie, Egyptische-, Griekse- en Romeinse oudheid. en het ontdekken van andere culturen. www.wemwe.nl

De tekeningen zijn allemaal gemaakt met potlood. Meestal is getekend op ivoorkarton ( glad en stevig ). Gefixeerd, ingelijst en begeleid met wetenswaardigheden over het onderwerp. Sinds 2006 is zijn werk gesigneerd met èMWé en in Romeinse cijfers de maanden en het jaar van vervaardiging.