In gesprek met beelden

Debat 06 mei 2016 17:00 Kadmium door Kadmium

Aan Tafel! is een oproep van de kunstenaars aan de bezoekers om met anderen aan te schuiven, in gesprek te gaan, de tijd te nemen, nieuwsgierig te zijn en te genieten van kunst.

De tafel is de plek bij uitstek waar mensen bij elkaar komen; om te eten, bij te kletsen, werk te bespreken, koffie te drinken, spelletjes te spelen en nog veel meer. Een tafel is vaak de plek voor een goed gesprek.

Tijdens deze tentoonstelling nodigen we jou uit om in gesprek te gaan met de kunstwerken. Deze staan dit keer niet op een sokkel maar op een tafel. Om de tafel is ruimte gereserveerd, als je aanschuift maak je deel uit van het kunstwerk én van wat er zoal ter tafel komt.

Deelnemende kunstenaars:
Christien Rijnsdorp
Leon Perlot
Pauline Fokkelman
Pepijn van den Nieuwendijk h
riëlle beekmans
Yke Prins

Kijken kun je leren. En net als alles waar je beter in wordt, wordt het dan steeds leuker.

Als je een beeld gaat bekijken is het een goed idee om te beginnen met het van alle kanten te onderzoeken. Laat je ogen dwalen over de buitenkant van het beeld en langs de vormen. Loop er als het kan omheen.

Het is niet belangrijk om veel te weten over kunst. Het is belangrijker om je open te stellen voor wat een kunstwerk met je kan doen.

Het beleven van een kunstwerk is heel persoonlijk. Wat doet het kunstwerk met je? Maakt het je aan het lachen, maakt het je nieuwsgierig, of juist verdrietig? Roept het kunstwerk associaties en herinneringen op? Prikkelt het je verbeelding?

Blijf even kijken, mogelijk ontdek je dan waar dit door komt.
Pak een krukje of een stoel en ga aan een tafel zitten. Neem een A4-tje met vragen mee, dan hoef je het niet allemaal zelf te onthouden:-)

Samen kijken

Je kunt in je eentje in gesprek gaan met een kunstwerk, het kan ook heel goed samen met anderen. Door samen naar een kunstwerk te kijken en er over te praten, kun je proberen woorden te geven aan wat je ziet en ervaart. Wat is het, dat maakt dat ik verdrietig word, of blij van een kunstwerk? Door ervaringen en interpretaties uit te wisselen, verrijk je de betekenissen.

In gesprek met beelden

Op vrijdag 6 mei om 17.00, St. Agathaplein 4 te Delft.

Georganiseerd door Kadmium Kunstencentrum