Live@PK: Elizabeth Fadel & Maripepa Contreras

Muziek 17 september 2020 20:30 Podium door Prinsenkwartier

Elizabeth Fadel, piano, en Maripepa Contreras, hobo, presenteren een klassiek concert in de Braziliaanse muziekstijl ‘choro’. Choro betekent letterlijk huilen. Aanvankelijk stond het voor de Braziliaanse manier waarop de Europese muziek zoals walsen, polka’s maar ook tango’s werden gespeeld door de straatbandjes aan het eind van de vorige eeuw in Rio. Zij maakten de harde polka tot een gevoelige melodie met uithalen, vandaar vermoedelijk de naam.

Elizabeth Fadeis een multi-instrumentalist en componist. Op 7 jarige leeftijd kwam ze voor het eerst in contact met de piano en als een wonderkind kon ze binnen enkele maanden het instrument bespelen. Elizabeth is geschoold als klassiek pianist, maar onderscheidt zich ook door tango-, rock-, Braziliaanse en Latijnse stijlen te spelen. Geboren in 1985 in Curitiba, Brazilië, begon ze met haar moeder piano te studeren  en  later andere instrumenten zoals gitaar, viool, melodica en klavecimbel.

Haar professionele carrière begon in 2005 nadat zij haar bachelor  in muziektherapie behaalde. Op 25-jarige leeftijd verhuisde Elizabeth naar Nederland om klavecimbel te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij heeft lesgegeven en opgetreden door heel Europa en Brazilië.

Door optredens met muzikanten van over de hele wereld versterkte Elizabeth haar meest voortreffelijke vaardigheid als muzikant: een vrije cross-over tussen genres.  Tegenwoordig speelt Elizabeth Fadel podia en studiosessies met muzikanten zoals Hamilton de Holanda, Paulo Moura, Toninho Ferraguti, Carlinhos Vergueiro en vele anderen.

Deze avond zal ze samen optreden met Maripepa Contreras die de hobo bespeelt.