Rafael Pereira Lima Trio

Muziek 25 mei 2019 18:00 Agathaplein door Prinsenkwartier

Rafael is afkomstig uit Brazilië en is de bandleider van Rafael Pereira Lima Trio. Samen met de invloeden van de Samba, Jazz en Bossa-Nova zal hij zorgen voor een zomers gevoel.

De muziek zal je doen verlangen naar de tropen!

Het trio bestaat uit Rafael, Paulinho Paes en Johannes Fend. Rafael is een Samba/Jazz saxofonist gespecialiseerd in Choro. Hij heeft in 2016 zijn Master afgerond in Jazz aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Daarnaast heeft hij met verschillende artiesten samen gespeeld in Europa en in Brazilië met o.a. Hermeto Pascoal. Op dit moment woont Rafael in Rotterdam en is hij werkzaam als docent bij de EPM Choro School.
De Braziliaanse gitarist Paulinho speelde in veel muzikale trios en big bands en begeleidde veel solo artiesten in Brazilië, Nederland, Frankrijk, Portugal en Spanje.
In de jaren 2010-2012 speelde hij in het XLJazz orkest onder leiding van componist, arrangeur, dirigent en solist Martin Fondse.
Op contrabas speelt de Oostenrijkse Johannes Fend. Hij heeft in 2017 twee prijzen gewonnen, namelijk de Leiden Jazz Award en de Erasmus Jazz Prize voor beste solist

Rafael is geboren in Porto Alegre, in het zuiden van Brazilië. Hij begon als kerkmuzikant op tienjarige leeftijd. Vervolgens is hij op zestienjarige leeftijd verhuisd naar Verenigde Staten waar hij o.a. heeft gespeeld met MCC Jazz Big Band in the Far Away Places Jazz Combo en in de MCC’s Improv Band. Toen hij 24 jaar was heeft hij zijn bachelor behaald in klassieke muziek voor saxofoon aan het Instituut voor de Kunsten UFRGS Brazil.

Ook heeft hij twee jaar als docent saxofoon en improvisatie gewerkt bij de Federale Universiteit van Brazilië.