Sprekend PK #1:

Evenement 06 februari 2020 20:30 Podium door Prinsenkwartier

Stof eraf. Gas erop. Elke eerste donderdag van de maand komt de Nederlandse taal met briesende paardenkrachten tot leven tijdens Sprekend PK in het Prinsenkwartier. Zinnige woorden vliegen je 90 minuten lang om de oren, strelen zo nu en dan. Iedere editie staan er twee acts op het programma, van singersongrappers tot huurwoordenaars. Tickets voor 7,50 aan de deur of via link onderin online.

Marco Martens & Royal with Cheese – (Klein)kunsthiphop
Hij allitereert niet alleen lekker, hij schrijft ook nog eens heerlijke verhalende raps waarvoor een titel als `kleinkunst` zeker niet te groots is. In 2013 slaat Marco Martens de handen ineen met Royal with Cheese. Het album `Tweede Viool / Derde Bedrijf ` wordt geboren en onlangs ziet ook LP `Vera` het levenslicht. Deze kunstenaars van de hiphopscene hoeven de wereld niet te veroveren, ze zijn al blij als ze ‘m een stukje in hun liedjes kunnen vatten. Support:Stijn Charpentier.

Marco Martens stond o.a. op De Zwarte Cross, Woorden Worden Zinnen, VPRO Vrije Geluiden

Jaap Montagne – Straatdichtermuzikant
Een berg aan ervaring als dichter, performer, muzikant en verbaal evenwichtskunstenaar. De soms emotionele voordrager springt en swingt samen met zijn zinnen over het podium. Jaap Montagne behoorde tot de eerste lichting SLAMdichters van Nederland, maar is bovenal toch vooral zichzelf: choquerend, uitdagend, prikkelend, verrassend, soms serieus, soms even nutteloos.

Jaap Montagne was de eerste Stadsdichter van Leiden en bracht twee dichtbundels uit

Sprekend PK
Sprekend PK scheurt vanaf januari 2020 over het kronkelende wegennetwerk van letters en zinnen. Snijdt soms de bocht af met een vlijmscherp relaas, geniet daarna stapvoets van het literaire landschap op een landweggetje langs muziekstukken en voordrachten. Staat taal en literatuur vandaag de dag op de digitale vluchtstrook? Sprekend PK is de spreek/woordelijke startkabel van Delft.

entree €7,50 tickets koop je hier