Sprekend PK #2

Evenement 05 maart 2020 20:30 Podium door Prinsenkwartier

Stof eraf. Gas erop. Elke eerste donderdag van de maand komt de Nederlandse taal met briesende paardenkrachten tot leven tijdens Sprekend PK in het @Prinsenkwartier. Zinnige woorden vliegen je 90 minuten lang om de oren, strelen zo nu en dan. Iedere editie staan er twee acts op de planken, van singersongrappers tot huurwoordenaars.

Sommerhus & Joz Knoop

Sleutelwoorden: verstilling, intimiteit, melodie, samenzang! Meerstemmig duo @Sommerhus kneedt elementen van akoestische pop, klassieke muziek, opera en avant-garde samen tot een eigen geluid. Samen met stadgenoot, dichter en uitvinder van de dichtvorm jozzonet, vertaalt Sommerhus de spiegelende gedichten van Rotterdammer @Joz Knoop naar melodische klankpoëzie. Voeg daar het werk van videokunstenaars aan toe en een complete mix van muziek, poëzie en beeld is daar.

Sommerhus treedt op van Rotterdam tot Denemarken en Delft tot Zuid-Afrika

Kiem

Kiem is het begin van iets wat groeit. Ook woorden groeien, hebben niet zomaar een willekeurige betekenis. Als je onze taal, die toch een deel van onze identiteit is, wilt doorgronden, zul je ook de geschiedenis van de bouwstenen van die taal moeten ontrafelen. Etymologie! Wat? Precies. Ga interactief op reis naar de geboorteplaats van woorden. Tijd om te ontkiemen.

Kiem geeft maandelijks een short story uit i.c.m. een etymologische verklaring via kiem.info

Sprekend PK
Sprekend PK scheurt vanaf januari 2020 over het kronkelende wegennetwerk van letters en zinnen. Snijdt soms de bocht af met een vlijmscherp relaas, geniet daarna stapvoets van het literaire landschap op een landweggetje langs muziekstukken en voordrachten. Staat taal en literatuur vandaag de dag op de digitale vluchtstrook? Sprekend PK is de spreek/woordelijke startkabel van Delft.

entree 7,50 Bestel hier je ticket