Stadsgesprek ontwikkelplan Schieoevers

Debat 28 november 2018 20:00 door TOP Delft

Kom meedenken over de toekomst van een bijzonder stuk Delft met o.a. astronaut André Kuipers, urban designer Marco Broekman, ondernemer René Kluft van Festo, Theun Baller van de TU Delft, wethouder Stephan Brandligt en vele anderen.

Schieoevers? Voor veel inwoners van Delft vaak nog vrij onbekend. Niet zo raar, maar er is veel te winnen en er staat veel te gebeuren. Het gebied is een belangrijke schakel voor de ontwikkeling van Delft en is als toplocatie aangemerkt in het convenant tussen de gemeente en de TU Delft. TOPdelft organiseert samen met de ondernemers van Delft en de gemeente op woensdagavond 28 november het Stadsgesprek Making of Schieoevers. Op de avond praten we over hoe het industriegebied Schieoevers Noord kan transformeren naar een aantrekkelijk gemengd werk- en woongebied met een innovatief en duurzaam karakter.

André Kuipers start de avond met zijn visie op duurzaamheid in de toekomst. Je kijk op de wereld wordt vanaf de ruimte namelijk best anders. Gebiedswethouder Stephan Brandligt blikt met ons mee naar voren en sluit af met: hoe verder?

De gemeente heeft een Concept Ontwikkelplan Schieovers (COP) opgesteld waarover Marco Broekman ons bij zal praten. In het COP wordt een toekomst als levendig gemengd stedelijk gebied geschetst. Met ruimte voor de kennisintensieve en innovatieve maakindustrie in Delft. Een toekomstbestendige en inclusieve stadswijk met een gezonde leefomgeving waarin werk wordt gemaakt van de energietransitie, klimaatadaptatie, schone mobiliteit en een circulaire economie.

Het bedrijfsleven heeft haar eigen visie op het gebied uitgewerkt, ‘Schieoevers maakt de toekomst’: hoe ruimte te bieden aan de maakindustrie in een gemengd werk-woonmilieu?. De visies verschillen in perspectief en in programma.

Theun Baller trapt de discussie met de panelleden af en samen met het publiek praten we over de flinke verschillen tussen de visies. Over de veelzijdigheid van alle plannen en mogelijkheden. Over kansen en bezwaren die komen kijken bij een dergelijke gebiedsontwikkeling. En over op welke wijze we daarin keuzes voor de toekomst kunnen en willen maken.

Wil jij ook meer weten over wat er in je stad wordt besloten? Wil je meeluisteren of meepraten? Of je gewoon laten inspireren door André Kuipers en zijn perspectief op de wereld? Schrijf je dan in en kom op 28 november om 20u naar het Prinsenkwartier. Er is slechts plaats voor maximaal 200 personen, dus aanmelden is noodzakelijk:  schieoevers@delft.nl.