Toeval Bestaat

Expositie 19 april 2018 tot 15 juni 2018 expo door Prinsenkwartier

“Toeval Bestaat”

De expositie wordt geopend op 29 april om 16:00 uur door Olmo van der Mast. Hij heeft speciaal voor “Toeval Bestaat” een lied geschreven.

Een expositie van beeldend kunstenaar Wilma Keizer

In december 2016 had Wilma Keizer behoefte aan een nieuwe uitdaging en besloot begin 2017 van start te gaan met een jaarproject van 365 collages. Iedere dag plaatste Keizer er een op Facebook.

In de collages is het toeval toegelaten en is de enige restrictie het papierformaat van 25 x 35 cm geweest.

Alles wat in het jaar 2017 voorbij kwam aan papier van Volkskrant magazine tot reclamefolders, modebladen en boeken bij het grofvuil was bruikbaar, in combinatie met handgeschepte papieren uit Nepal uit eigen verzameling die zij eerder ook in haar schilderijen gebruikte. Door bestaande beelden uit hun context in een nieuw beeld te plaatsen creëert Keizer nieuwe beelden met een eigen betekenis.

Thema’s die terugkeren in het werk van Keizer zijn de mens in zijn omgeving en de schoonheid van de natuur. Ook zie je in de collages een liefde voor patronen en gevonden oneliners.

Iedere collage is op zich uniek ondanks het feit dat het er 365 zijn. Ze nodigen stuk voor stuk uit kennis te maken met de blik van de kunstenaar op onze hedendaagse leefwereld.

De tentoonstelling Toeval Bestaat toont alle 365 collages. Ook zijn deze gebundeld in een gelijknamig boek.

Wilma Keizer is naast beeldend kunstenaar ook schilderdocente. Haar cursisten van de Vak (centrum voor kunsteducatie, Delft) heeft zij uitgenodigd samen met haar een installatie te maken “De verleiding van eten” Deze zal ook tijdens de expositie te zien zijn.

Eerder was deze expositie te zien in 38CC. Heb je hem daar gemist? Dan is dit je kans: Wegens succes herhaald!